Zubogy Jövőjéért Alapítvány

1999-ben iskolai kezdeményezésre került bejegyzésre, egy jótékonysági bál bevételét használva alapító vagyonként. Szülői értekezlet döntött az alapító tagokról és a kezelő szervről.

Alapító tagok:

Becző Andrásné, Csorba Zoltán, Fehér Tibor és Pozsgainé Simon Mária.

A kuratórium tagjai:

Bárdos Józsefné
Demeterné Soltész Gabriella - titkár
Molnár László
Pozsgai Ferencné - elnök
Sipos István

A kuratórium korábbi tagjai:

Borbély János, Fáklya János, Konyha Gyuláné és Molnár László.

Az alapítvány célja: Zubogy község oktatási, nevelési, művelődési és kulturális, környezetépítő tevékenységének támogatása. Az alapító vagyonon kívül az szja 1%-nak felajánlásai és pályázatokon nyert támogatások jelentik az alapítvány bevételét. A szűkös keretek közt gazdálkodva igyekszik az alapítvány a céljának megfelelően működni.

Az utóbbi évek tevékenységéből: Anyagi támogatást nyújtott a Zubogyi Sport Egyesületnek (több alkalommal), a Zubogyi Macskazaj Dalkörnek az alakuláshoz, célzott támogatásokat adott át az önkormányzatnak a falunapok megrendezéséhez, támogatta az iskolások, óvodások segítése érdekében a karácsonyi vásárok megrendezését. Az eszközpályázaton nyert számítástechnikai eszközökkel az iskolai oktatást, automata mosógéppel az óvodai nevelést támogatta. Az alapítvány fedezte a szabadtéri színpad alapjának költségeit. Uniós pályázaton nyert összeg felhasználásával hangtechnikai eszközöket, fellépő ruhát vásárolt a Dalkör számára.

Folyamatban van egy pályázat az önkormányzat közreműködésével, ennek eredménye őszre várható.

A 2014.évi beszámoló alapján az alapítvány eszközállománya 920 000, pénzeszköze 1 539 000 forint.